KASTAMONU BOZKURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2024 Dünya Su Günü Teması "Barış için sudan faydalanmak"

Tatlı su kaynaklarının önemine dikkati çekmek ve bu kaynakların sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla her yıl 22 Mart'ta Uluslararası Dünya Su Günü kutlanıyor. UN-Water tarafından organize edilen bu kutlamalar için her yıl farklı bir tema belirleniyor. 2023 yılı Dünya Su Günü'nün teması "Ortaklıklar ve İş Birliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak" Kuraklık tehdidine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, "Suda Sıfır Kayıp" sloganı ile başlattığı seferberlik de yaygınlaştırılıyor.  
2024 Dünya Su Günü Teması

2024 Dünya Su Günü Teması "Barış için sudan faydalanmak" temasıyla başlıyor ve bu, suyun küresel barış, istikrar ve refah üzerindeki kritik rolüne dikkat çekiyor. Tema, suyun kıtlığı, kirliliği ve eşit olmayan erişimi gibi sorunların toplumlar ve ülkeler arasındaki gerilimleri artırabileceğini vurguluyor. Bu bağlamda, ulusal sınırları aşan su kaynaklarına bağımlı olan dünya genelindeki 3 milyardan fazla insanın durumu ve sadece 24 ülkenin paylaşılan su kaynakları için iş birliği anlaşmalarına sahip olması, su yönetimi ve iş birliğinin önemini gözler önüne seriyor.

 İlçemizde de Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından okullarımızda öğrencilermize Dünya Su Günü nedeni ile çeşitli etkinlik ve faaliyetler düzenlendi.

İlçe Tarım Müdürlüğüne ve personeline teşekkür ederiz.

Merkez Mah. M. Tanju Turhan Sitesi 2. Kat Bozkurt Kastamonu - SANTRAL(366)5752750

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.